Cum ne păstrăm rinichii sănătoşi cu ajutorul plantelor | Cafeneaua Subiectelor



PĂSTREAZĂ-ŢI RINICHII SĂNĂTOŞI CU AJUTORUL PLANTELOR

Ştim cu toţii că rinichii sunt catalogaţi ca centrul vitalităţii, iar orice problemă apărută la nivelul lor va aduce împreună cu ea şi altele, de accea trebuie să ştim cum să prevenim asemenea probleme nedorite şi dacă deja sunt, cum să le ameliorăm pe bază de plante.

 Rinichii nu dau semne clare de îmbolnăvire, de obicei doar în faze foarte avansate, de accea este bine să ajutăm prin prevenţie aceste afecţiuni.

Mai trebuie ştiut faptul că sănătatea celorlalte organe depind de funcţionarea optimă a rinichilor. 

Iată câteva sfaturi pentru reducerea riscului de îmbolnăvire a rinichilor:


- menţine în limite normale nivelul colesterolului

- exerciţiile fizice nu ar trebui să lipsească din activitatea ta zilnică

- fumatul, excesul de cafea şi alcool, şi aceştia sunt factori favorizanţi al apariţiilor afecţiunilor renale.

- greutatea corporală menţinută în limitele sănătoase ne va ajuta în prevenirea îmbolnăvirii rinichilor.

- consumul exagerat de sare poate favoriza apariţia bolilor de rinichi.

- consumând apă suficientă vom ajuta rinichii să elimine toxinele, însă nici prea multă apă nu este recomandată deoarece avem nevoie şi de uree sodiu, potasiu, creatinină care pot fi eliminate şi ele prin consumul exagerat de apă.

- utilizează plantele medicinale

Mătasea de porumb - are efecte diuretice eliminănd sărurile în exces, fiind recomandată şi pentru tratrea vezicii urinare. Se va consuma infuzie preparată din 2 linguriţe de mătase de porumb peste care se toarnă o cană de apă clocotită, se lasă la infuzat 5minute, strecurăm şi consumăm 2 căni pe zi, însă când urmezi o astfel de cură nu uita că nu trebuie să consumi alimente acre şi acide.

Cozile de cireşe - sunt recomandate sub formă de infuzie pe care o preparăm din 2 linguriţe de cozi peste care turnăm o cană de apă clocotită, lăsăm la infuzat 5 minute, strecurăm şi consumăm 3 căni pe zi înaintea meselor
. Acest ceai este foarte benefic pentru tratarea afecţiunilor renale şi urinare.

Pătrunjelul - ajută la creşterea ratei de filtrare a urinei la nivelul rinichilor, este un bun diuretic  este recomandat sub formă de ceai, adăugăm o legătură de pătrunjel verde pe care o vom fierbe timp de 10 minute într-un litru de apă. Vom consuma zilnic câte un pahar pe o perioadă de 4 săptămâni.



Păpădia - este un depurativ natural foarte puternic şi este recomandată sub formă de infuzie în afecţiunile renale infecţioase. Amestecăm 2 linguriţe de frunze de păpădie în 250 ml. de apă şi o lăsăm pe foc până va da în clocot, acoperim şi lăsăm la infuzat 10 minute, strecurăm şi bem, fie aşa fie o îndulcim cu puţină miere. Se recomandă consumarea a două căni pe zi, dimineaţa una pe stomacul gol şi seara una, înainte de culcare.

Urzica - favorizează irigarea rinichilor, fiind recomandată în cazurile de inflamarea acestora, dar şi în cazurile de cistită cronică. Infuzia se prepară din 2 linguriţe de frunze de urzică la 250 ml. de apă pe care le amestecăm şi le punem la fiert. Lăsăm ca apa să clocotească, îndepărtăm recipientul de pe foc şi acoperim, lăsăm la infuzat cca. 10 min., strecurăm şi consumăm 3 căni pe zi.

Toate aceste plante se găsesc tot timpul anului în magazinele de specialitate.

                     VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !


citeşte şi ...Sucul de roşii - un excelent aliat împotriva bolilor

Comentarii