Detoxifierea ficatului cu fructe şi legume - natural , eficient , sănătos | Cafeneaua Subiectelor



Alimente ce ne ajută să avem un ficat sănătos

Ficatul este organul care adună cele mai multe toxine din mâncare iar tot el este organul care stă pavază pentru sănătatea întregului organism . De asta trebuie să îl ajutăm reducând consumul alimentelor procesate şi încearcă să consumi alimente care curăţă şi detoxifiază ficatul

Soluţia naturală şi cea mai la îndemână este consumul de fructe şi legume proaspete însă cele mai eficiente dintre ele sunt :


- Grapefruit şi lâmâie , acestea conţin antioxidanţi foarte puternici dar şi vitamina C în cantităţi semnificative ceea ce stimulează activitatea ficatului , de accea este recomandat să consumă un pahar cu suc proaspăt dimineaţa din grapefruit , lămâie sau chiar lime şi de ce nu o combinaţie ?

- Usturoiul , ştim despre proprietăţile sale antibacterine sunt foorte benefice pentru întregul organism însă ficatul foloseşte doar selemiu şi alicina din compoziţia acestuia , care curăţă şi ne protejează ficatul.

- Avocado , practic o fructă care îşi face cu greu loc printre preferatele noastre însă ar trebui să îl luăm puţin mai în serios deoarece are efecte foarte beneficie asupra organismului nostru , având capacitatea de a ajuta ficatul să se regenereze , iar un consum de astfel de fructe , numai două pe săptămână va avea efecte miraculoase în regenerarea ficatului .

- Nucile intră şi ele în categoria alimentelor indicate pentru consum , deoarece ele conţin aminoacizi importanţi pentru ficat dar şi acizi graşi Omega -3 . Consumate cu regularitate ele ajută la eliminarea amoniacului din ficat dar ajută şi la o oxigenare optimă a sângelui iar cunoaştem faptul că un ficat bine oxigenat este unul sănătos.


- Conopida - consumul acesteia va creşte nivelul de glucosinolat  , acesta ajută ficatul să fabrice enzimele necesare pentru a elimina toxinele şi compuşi cancerigeni.

- Ceaiul verde - are un conţinut foarte bogat de antioxidanţi care ajută în mod evident la sănătatea ficatului .

- Turmericul - este considerat cel mai benefic condiment pentru sănătatea ficatului, acesta stimulează producţia enzimelor care elimină rapid toxinele cancerigene la nivelul ficatului .

- Varza - indiferent sub ce formă o consumăm , ea conţine elemente ce activează enzimele folosite de ficat pentru detoxifiere , însă dacă o să o consumăm cu adaosde cârnaţi, şunculiţă mezeluri  aaceasta nu mai este benefică pentru ficat.

- Uleiul de măsline presat la rece ,conţine lipide , acesta poate asimila toxinele temporar , ajutând ficatul să nu mai fie suprasolicitat.

- Merele conţin fibre importante însă ce mai importantă pentru ficat este pectina care luptă eficient cu toxinele din sistemul digestiv , astfel chiar şi consumul a unui singur măr zilnic ne va ajuta să curăţăm ficatul natural.


                   VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

mai citeşte şi...Remediu naturist foarte puternic care luptă împotriva cirozei

Comentarii